Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 9 är Musik i böckernas värld (i handling eller titel)

Det får bli tre böcker med musik i handlingen. Ja, en av dem har ju faktiskt musik i titeln också.

  1. Hjärta av jazz av Sara Löwenstam. Povel Ramel och jazz från 40-talet är kanske inte mina favoritgenrer, fast jag älskar att dansa till storbandsjazz. En fin bok om vänskap.
  2. Outsider av Torbjörn Flygt. Huvudpersonen Johan är jämngammal med mig och i boken förekommer en av mina favoritartister, Tanita Tikaram. Kanske ni minns Twist in my Sobriety från 1988?
  3. Jag tror jag älskar dig av Allison Pearson. Trettonåriga Petra och hennes vänner dyrkar idolen David Cassidy och läser och lyssnar på allt de kommer över. Själv hade jag hans yngre halvbror Shaun Cassidy som min första stora idol (Da Doo Ron Ron från 1977…) men igenkänningsfaktorn är stor.