Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 9 är Djur & natur (Världsdagen för natur- och djurliv den 3 mars)

Hade ingen aning om att det var en sådan världsdag den här månaden. Man lär sig nytt varje dag. Här kommer mina tre exempel. I alla tre spelar naturen och djurlivet en stark roll. Ett djurliv som vi människor håller på att utrota.

  1. Den sista migrationen av Charlotte McConaghy läste jag ut i fredags. Den utspelar sig i en framtid när människan utrotat näst intill allt djurliv på jorden. Franny Stone följer de allra sista fåglarna, silvertärnorna, när de migrerar från Grönland.
  2. Himmel över Alaska av Kristin Hannah innehåller spektakulära naturbeskrivningar. och det vilda djurlivet. Den handlar om Leni som flyttar med sin mamma och pappa till Alaska, och hon hoppas att deras liv ska bli bättre där.
  3. När kräftorna sjunger av Delia Owens utspelar sig i North Carolina där Kya växer upp i träskmarken, och överges av alla hon älskar. Den är en hyllning till naturen och ett levande djurliv där människan ännu inte gjort intrång.