En smakebit på søndag – Stormvakt

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Efter en jobbig vecka så känns det bra och välbehövligt med helg. Det har varit en blandning av praktiska saker som måste ordnas och ren vila. Idag har vi tvättstuga, så det är tidig morgon trots att det är söndag. Vi får se om jag slocknar i soffan senare idag, eller om jag har ork att läsa. I fredags började jag på en ny bok: Stormvakt av Kristina Ohlsson. Jag fick boken till födelsedagen i januari och har sett fram mot att läsa den.

Smakbiten kommer från sid 88

Marias mobil surrade i soffan.
Ännu ett samtal. Nyss hade en August Strindberg ringt och velat prata om Bokbackarna. Det var en så osannolik kombination av händelser (att någon med det namnet hörde sig för om Kungshamns bokcirkel) att hon inte kunde med att lägga på. Hon hade inte i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig att mannen bakom Strindbergs second hand hette August i förnamn, men det gjorde han tydligen.
Hon hade tyckt om hans röst. Så djup och fyllig. Trygg och lugn.
Men namnet.
August Strindberg.

21 kommentarer

  1. Jeg har lest alle bøkene til Kristina Ohlsson som er gitt ut på norsk (tror jeg). Men denne var ukjent, så da har den nok ikke kommet hit enda. Det vil si at jeg har noe å se frem til 🙂
    Ha en riktig fin søndag!

    Gillad av 1 person

  2. Gillar att hon har ett lätt anslag och skildrar den lilla orten på ett sätt så att man bara vill vistas där. Bohuslän är ljuvligt, brott eller ej och mysteriet är spännande.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.