Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Efter en jobbig vecka så känns det bra och välbehövligt med helg. Det har varit en blandning av praktiska saker som måste ordnas och ren vila. Idag har vi tvättstuga, så det är tidig morgon trots att det är söndag. Vi får se om jag slocknar i soffan senare idag, eller om jag har ork att läsa. I fredags började jag på en ny bok: Stormvakt av Kristina Ohlsson. Jag fick boken till födelsedagen i januari och har sett fram mot att läsa den.

Smakbiten kommer från sid 88

Marias mobil surrade i soffan.
Ännu ett samtal. Nyss hade en August Strindberg ringt och velat prata om Bokbackarna. Det var en så osannolik kombination av händelser (att någon med det namnet hörde sig för om Kungshamns bokcirkel) att hon inte kunde med att lägga på. Hon hade inte i sin vildaste fantasi kunnat föreställa sig att mannen bakom Strindbergs second hand hette August i förnamn, men det gjorde han tydligen.
Hon hade tyckt om hans röst. Så djup och fyllig. Trygg och lugn.
Men namnet.
August Strindberg.