Slagsisde av Jørn Lier Horst och Thomas Enger

Handling från förlagets hemsida: Etterforsker Sofia Kovic har funnet en sammenheng mellom flere drap og dødsfall i Oslo det siste året. Den siste oppdagelsen hun gjør, fører til at hun prøver å få tak i sin sjef, Alexander Blix. Sofias oppdagelser får uhyggelige konsekvenser for henne selv, sjefen hennes, og ikke minst hans datter, Iselin.
Slagside er historien om hvordan en drapsmann blir til.

Boken: Slagsisde av Jørn Lier Horst och Thomas Enger kom ut i juni 2020. Det är den tredje boken i serien om Alexander Blix och Emma Ramm.

Varför jag läste den: Jag har läst de två tidigare i den här serien (Nullpunkt och Røykteppe). När jag såg att det fanns en tredje del önskade jag mig den, och fick den i julklapp 2020. Det blev den första av mina julklappsböcker jag läste.

Vad jag tyckte om den:  Slagside är riktigt bra och spännande norsk krim. Den startar mitt i dramatiska händelser och utspelar sig under några få dagar. Jag gillar att den beskriver både dramatiska händelser, och karaktärernas tankar, känslor och ångest. Den är välskriven och lättläst, och historien drivs framåt bra. Jag gillar blandningen av polisiära beskrivningar och de mer thrillerartade inslagen.

Slagside är klart mörkare än de två föregående delarna i serien och den är så mörk att det bitvis gör ont att läsa berättelsen. Jag blir verkligen berörd, inte minst av slutet av boken. Jag tycker om karaktärerna Emma och Alexander, och deras beroende av varandra på gott och ont. I Slagside lär läsaren känna dem ännu bättre, och man får se sidor av dem som inte är helt positiva.

Jag rekommenderar verkligen den här serien för dig som vill ha fartfylld norsk krim. De första två delarna finns på svenska, och Slagsida kommer i slutet av juni. Jag har inte hittat någon information om det här är en trilogi eller om det kan komma fler böcker i serien. Just nu lutar jag åt att det här var den sista boken. I så fall hoppas jag Jørn Lier Horst och Thomas Enger fortsätter skriva annat ihop, för det är ju uppenbarligen ett lyckat koncept.

Betyg: 4+

Mer info:
Förlag: Capitana
Sidor: 362
Betyg på Goodreads: 4,05 baserat på 97 betyg
Hur jag fick tag på den: Ny julklapp
Utläst: 27 december 2020

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.