Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 8 är Sport & friluftsliv 

Spännande när man läser de här temana och börjar fundera på vad man ska välja för böcker. Temat i temat för mig idag blir USA, tre sporter som är stora over there. Mer info finns i länkarna i titlarna.

  1. Flash and Bones av Kathy Reichs. Utspelar sig i Charlotte, North Carolina, under NASCAR-veckan. En död kropp hittas i närheten av en av banorna och rättspatologen Temperance Brennan kallas till platsen. Det är fjortonde boken i serien om Brennan.
  2. Assisted av John Stockton. Jag sitter sällan klistrad framför sport på TV, men en sport som jag gillar att titta på, i synnerhet live är basket. När jag bodde i USA gick jag rätt ofta på basket. Min man tittar regelbundet på basket, och gärna Utah Jazz. Den här biografin om en av de mest framgångsrika NBA-spelarna som spelade i Utah Jazz läste jag inom ramen för Makeutmaning.
  3. Playing for pizza av John Grisham handlar om en amerikansk fotbollsspelare som inte längre kan få jobb i NFL och får flytta till Italien för att spela. Det är inte en ”typisk” Grishambok, men den var kort och rätt underhållande. Den läste jag innan jag hade börjat blogga.