Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Det har varit dåligt med sömn den senaste tiden, så jag hade längtat efter helgen. Men det har inte blivit bättre på den fronten så igår hade vi en hemmadag. På kvällen så firade vi dotterns 21-årsdag en stund. Via länk förstås, hon bor ca 60 mil söderut.

I fredags läste jag ut en bok av Louise Penny. I går hade jag ett manus att läsa, så jag har inte riktigt bestämt vilken bok jag ska läsa härnäst. Då passar det bra att sticka emellan med en novell. Till julklapp fick jag fyra noveller av Agatha Christie i fina utgåvor från Novellix. Den första heter Ett vattentätt alibi, och smakbiten är de första raderna i den:

Tommy och Tuppence satt och gick igenom posten. Tuppence ropade förtjust till och räckte över ett brev till Tommy.
”En ny klient”, sa hon ivrigt.
”Ha!” sa Tommy. ”Vilka slutsatser kan vi dra av det här brevet, Watson? Inte många, förutom det något uppenbara faktum att mr – vad står det nu? – Montgomery Jones inte är bäst i världen på att stava, vilket visar att han är utbildad vid en mycket exklusiv och förnäm skola.”