Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Riktigt skönt med helg, försöker njuta så mycket det går. Igår var jag och spelade in en filmsnutt om rekommendationer för bokrean som ska läggas ut på Vängåvans webb, istället för en förkväll. Kul och annorlunda. Igår kväll läste jag ut boken jag har hållit på med några dagar nu, Kärlek och främlingskap av Theodor Kallifatides. Vi ska prata om den i bokcirkeln 8 mars, så det var dags att läsa. Har inte valt vilken bok jag ska börja på idag så smakbiten kommer från Kärlek och främlingskap. Det finns många citat att hämta ur den boken som jag har funderat på och måste märka upp för diskussionen.

Hans längtan efter sitt språk och saknaden av det var avgörande för hela hans tillvaro, som på något sätt flaggade med fel flagga. Han var inte svensk och den svenska verkligheten undkom honom. Han visste inte riktigt vad det var han sa, det kändes inte i magen. Det var ord frikopplade från hans kropp. Ord som inte gjorde ont och inte gjorde honom lycklig heller.
Jag lever på kryckor. Det var svenska kryckor, men det var inte hans ben.