Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 5 är Mat & dryck (i handling eller titel)

Mitt val blir tre bra böcker som jag läst, där det förekommer mat i handlingen på ett eller annat sätt.

  1. Solsken och parmesan av Christoffer Holst. En feelgood som utspelar sig på en matlagningskurs. Den skulle ha ägt rum i Toscana, men riktigt så blir det inte.
  2. Juni, juli och halva augusti av Marie-Louise Marc. Jämtlandsfeelgood där en av huvudpersonerna driver ett mejeri och tillverkar ost.
  3. En sax i hjärtat av Marie Bengts. Härlig pusseldeckare av klassiskt snitt. Man nlir av förklarliga skäl väldigt sugen på vaniljhjärtan när man läser den…