För varje månad summerar jag de böcker jag fått eller köpt under rubriken ”Nya bokförvärv”. Det har jag gjort under en längre tid, och det är bra att kunna se tillbaka och se när vissa böcker dök upp.

Nytt år och nya möjligheter. Januari brukar vara en månad när det hamnar en del nya böcker hemma hos oss, bl.a. för att jag fyller år då.

Först ut var ett recensionsexemplar av Geir Tangens nya bok Vargtimen från författaren som jag blev mycket glad över. Den är läst, men recensionen är inte skriven än.

Jag brukar missa att skriva om e-böcker i de här inläggen men den här gången har jag noterat två stycken. Först ut är Det växer av Boel Bermann och Olle Söderström. Jag läste en bok av Boel Bermann för många år sedan och visste att jag ville läsa mer av henne. Så när jag fick ett mejl om den här boken så nappade jag. Den är utläst, recension kommer senare.

Jag var sugen på en romance och diskuterade med dottern vad jag skulle välja. Till slut blev det en bok i en serie, The Girls Who Dare, där jag läst några av de andra böckerna: To Follow Her Heart av Emma V Leech. Ett klick och så var den min att läsa på mobilen. Läst men inte recenserad.

Åter till de fysiska böckerna. Nästa bok var ett överraskande recensionsexemplar från Modernista: Himlen ska gråta blod av Sigbjørn Mostue, Norsk krim som nominerats till Rivertonpriset och som kanske ska filmatiseras. Ja, den kommer att bli läst.

Nästa bok var ett till överraskande recensionsexemplar: Profetens sista död av Håkan Östlundh från Polaris. Jag har olästa böcker av samma författare i hyllan som jag tror är i samma serie som den här.

På min födelsedag hade böckerna jag skulle få fortfarande inte anlänt, men dagen efter kom de två första.

Från maken en ny deckare som jag ser fram mot att läsa: Stormvakt av Kristina Ohlsson. Jag har ju gillat allt jag läst av henne hittills.

Från sonen fick jag When the Moon is Low av Nadia Hashimi. Jag har redan läst den, recension kommer senare.

Från Louise Bäckelin förlag kom en efterlängtad bok: All denna vrede av Cara Hunter. Det här är en av mina favoritserier så förväntan är stor.

Ni som följer den här bloggen vet att jag samlar på Maria Langböcker, och planen är att läsa alla böcker i serien om Christer Wijk, en bit över 40 stycken. Jag började läsa den 2012, och sen dess har jag sakta men säkert samlat på mig böckerna, genom att få dem som present eller köpa på antikvariat. Nu har Norstedts gett ut alla Maria Lang böcker i nyutgåva och maken slog till och gav mig alla jag inte redan hade till födelsedagen. Camilla vid skiljevägen , Svar till Ensam Eva, Gullregn i oktober, Docka vit, Docka röd, Klappa inte katten, Ånglok 16 på fel spår och Tvillingen i spegeln

Underbar skörd, eller hur?