Hett i hyllan #230

Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Hett i hyllan rullar vidare även 2021. Nu har vi kommit till april 2019 då det kom rätt många böcker hem till oss. En del av dem är fortfarande olästa och då dyker de upp här. Den sjätte boken olästa boken är Kvinnan som jagade ensam av Magnus Jonsson från Modernista. Det här är tredje boken i en trilogi som jag har alla tre böckerna i. Den första läste jag 2019 och gillade den lite överraskande. Jag har hela tiden tänkt läsa de resterande två böckerna också, men det har inte blivit av. Igen så undrar jag om jag ändå borde skapa mig någon form av utmaning som innebär att jag avslutar serier. En trilogi borde ju vara överkomligt dessutom.

Linn Ståhl har bestämt sig för att aldrig mer samarbeta med Stockholmspolisen. Men när en av hennes tidigare vänner från Antifascistisk aktion söker upp henne i ett känsligt ärende och kort därefter återfinns död, kan hon inte undvika att bli involverad.
Linn går motvilligt med på att ännu en gång bistå kriminalpoliserna Rickard Stenlander och Erik Svensson i en svår och mångbottnad utredning. Samtidigt slits hon mellan dubbla lojaliteter: hon inser att AFA behöver hjälp utifrån, men är inte beredd att avslöja organisationens olagliga aktiviteter för polisen.
För att inte behöva förråda någon startar Linn en parallell utredning och påbörjar på egen hand jakten på den misstänkta infiltratör som verkar avrätta AFA-medlemmar en efter en. Spåren leder henne till Danmark, till människor som redan tidigare velat se henne död.

4 kommentarer

  1. Jag har också bara läst första delen, men har de andra två i hyllan. I år ska de två bli lästa, för jag har med serien i min Finish That Series-utmaning 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.