Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 4 är Cyklar, bilar & bussar (och andra fordon)

Kul och annorlunda tema. Och svårt.

  1. Guld av Chris Cleeve. Handlar om Kate och Zoe som är vänner och konkurrenter i velodromcykling. Men den handlar om mycket mer än så. En varm och fin berättelse. Men också bitvis jobbig att läsa.
  2. Route 66 går till Trollhättan av Bodil Sjöström. En finstämd berättelse om Lena och hennes relation till sina föräldrar. Berättelsen utspelar sig under sommaren 2010 när Lena och hennes partner Maggan bilar genom USA på Route 66 och Lena blickar tillbaka.
  3. Buss på villovägar av John Steinbeck. Jag tror inte det här är någon av hans mer kända böcker. Eller jag kände i alla fall inte till den innan. Den var intressant att lätt att läsa, men det fanns delar kring mäns våld mot kvinnor som jag inte alls gillade. Boken är från 1947.