Intrigernas hus av Maria Lang

Handling från förlagets hemsida: Innanför operahusets murar ryms många våningar och lokaler, och hundratals anställda och gäster. Det är ett hus ägnat åt två skilda konstarter: mat och musik. Camilla Martin trivs bäst i den ena avdelningen, Christer Wijk i den andra. Men sedan en rad dödsfall inträffat i huset är det väl knappast någon som trivs längre …

BokenIntrigernas hus av Maria Lang kom ut 1969.

Varför jag läste den: Jag läste den första boken i den här serien 2012. Sen dess har jag börjat samla på serien och försöker läsa minst två varje sommar och två varje jullov. Intrigernas hus är den tjugoförsta boken i serien och jag läste den julen 2020.

Vad jag tyckte om den: Intrigernas hus utspelar sig i och i anslutning till Operan i Stockholm. Christer Wijks fru Camilla Martin är operasångerska och är en av huvudpersonerna i den här boken. Det är starkt fokus på just opera, och det är väldigt hög detaljnivå, inte bara vad gäller operaverk utan även lokaler, kostymer osv. Detaljerna gör att mysteriet drunknar, och det är inte helt tydligt vad som händer. Mitt intresse för opera är också högst begränsat.

Om jag hade haft mer koll på operavärlden hade jag säkert tyckt mer om Intrigernas hus. Det är verkliga karaktärer invävda (några som t.o.m. jag känner till) och det är rätt underhållande. Jag antar att det var ännu mer underhållande 1969 när boken kom. Jag blir nyfiken på om lokalerna ser likadana ut idag, och om man kan ta sig mellan olika delar i huset på det sättet som beskrivs.

Som vanligt så gillar jag Christer Wijk som polis, han är trygg och man litar helt på att han ska lösa mysteriet. Camilla Martin tar mer plats än vanligt i den här boken, och det blir lite för mycket av henne för min smak.

Betyg: 3+

Mer info:
Förlag: P A Nordstedts
Sidor: 239
Betyg på Goodreads: 3,16 baserat på 63 betyg
Hur jag fick tag på den: Hyllvärmare
Utläst: 23 december 2020

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.