Handling från förlagets hemsida: Det våras på begravningsbyrån Tranan och kärleken blomstrar i takt med växtligheten. Christoffer och Sandra tar äntligen steget att flytta ihop. Sören ger avkall på livets goda för att vara sin flickvän till lags. Och moster Majken har bestämt sig för att inte leva ensam. Men hur går det med hennes fyrbenta familjemedlem när den nya fästmannen är allergisk?
På kontoret tvingas Sandra erkänna för sig själv att hon är trött på delat chefskap. Beslut fattas ständigt över hennes huvud och personalen har fullt av egna idéer. Sandra börjar få nog, men skulle hon klara av att driva Tranan utan moster Majken?

Boken: Härlig är framtiden av Ewa Klingberg kom ut i oktober 2020.

Varför jag läste den: Jag har läst de tidigare delarna i serien, och har tyckt de varit mysiga att läsa.

Vad jag tyckte om den: Som jag skrivit tidigare så började jag började läsa den här serien när jag reste mycket över dagen och då var det perfekt läsning på mobilen. Precis som del fem så läste jag den här hemma på en dag. Ibland behöver man feelgood som känns trygg och välbekant, och efter flera delar av den här serien så är det vad jag får när jag läser den. Hela serien, där Härlig är framtiden är den sjätte och sista delen, är trevlig och mysig.

Jag tycker om miljön i Begravningsbyrån Tranan och de som jobbar där, som känns som om man känner som läsare. Liksom i tidigare delar så är Sandra den som jag har svårast för, i alla fall hennes agerande, men hon har också en del bra sidor.

Jag tyckte om beskrivningen av en begravning av en god vän, den är gjord med känsla och omtanke. Och ja, det platsar i en feelgood, faktiskt. Genom att läsa den här serien ser jag som läsare på begravningsbranschen på ett annat sätt, vilket är bra gjort av Ewa Klingberg.

Avslutningen av boken och serien genom en ”ett år senare” epilog är något som jag gillade, där knöts säcken ihop och serien fick ett bra avslut. Jag rekommenderar serien för er som vill ha lättläst feelgood med en fin ton.

Betyg: 3+

Mer info:
Förlag: Historiska media
Sidor: 166
Betyg på Goodreads: 3,43 baserat på 51 betyg
Hur jag fick tag på den: Bookbeat
Utläst: 21 november 2020