Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 3 handlar om titlar som börjar på S. Ja, det var ju ett ganska enkelt tema när jag har så mycket dokumentation på bloggen. Men frågan är hur man väljer? Jag gör det enkelt för mig och väljer tre bra böcker jag läst det senaste året.

  1. Sen for jag hem av Karin Smirnoff är den sista och avslutande delen i hennes janakippotrilogi. Jag tyckte mycket om alla tre böckerna, och rekommenderar den varmt. Hon kommer förresten med en ny bok (Sockerormen) i vår som jag tänker läsa.
  2. Slagside av Jørn Lier Horst och Thomas Enger är den tredje boken i serien om Alexander Blix och Emma Ramm. Jag har läst alla tre (inklusive den här) på norska, men de två första finns översatta (Nollpunkt och Rökridå) så förhoppningsvis kommer den här också.
  3. Större än störst av Andreas Roman hade jag läst om inne hos Bokföring enligt Monika och önskade mig den i julklapp. Jag fick den och läste den för en vecka sedan. Recensionen har inte blivit skriven än men jag kan redan nu säga att den definitivt är värd att läsa, och den lär hamna på mina topplistor för 2021.