Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Sällan har en helg varit så välkommen. Det är en helg utan särskilt mycket inbokat. Ja, utom tvättstugan idag tidigt på morgonen förstås. Efter att ha varit övningskörningshandledare privat för barnen på en period som började sommaren 2018 har jag nu under överskådlig framtid inte den uppgiften på helgerna, eftersom yngsta tog körkort i fredags. Igår gick jag en uppfriskande och trevlig långpromenad med vänner, och resten av dagen så läste jag mest. Såpass att jag läste ut januari månads bok i Makeutmaningen, The First Girl Child av Amy Harmon. Så idag ska jag börja på ny bok. Det är en mycket efterlängtad bok som kom på posten ända från Norge i veckan: Vargtimen av Geir Tangen. Jag tyckte hans förra serie var mycket bra, och är nyfiken på den här. Smakbiten är de första raderna i boken.

Datteren min smiler til meg…
Hun er ni år gammel, og for aller første gang i sitt liv smiler hun. Det mutte draget over øynene. Det glatte, alovorlige ansiktsuttrykket som jeg kenner så godt. Plutselig er det erstattet av glede. Et strålende, lykkelig, varmt smil som sprer seg fra munnen, ut i kinnene, og i et lite øyeblikk sprekker hele ansiktet opp. Det gløder.