Handling från förlagets hemsida: Det har återigen blivit höst i Tranås och Sandra har bestämt sig för att stanna kvar på begravningsbyrån Tranan. Verksamheten växer liksom behovet av en större lokal. Fyndet av en mystisk portfölj vänder upp och ner på tillvaron, och snart undrar Sandra om hon ändå inte fattat ett förhastat beslut. Kanske skulle livet trots allt bli enklare någon annanstans.

Boken: Hemligare kan ingen vara av Ewa Klingberg kom ut i juni 2020.

Varför jag läste den: Jag har läst de tidigare delarna i serien, och har tyckt de varit mysiga att läsa.

Vad jag tyckte om den: Jag började läsa den här serien när jag reste mycket över dagen till Stockholm (tänk så länge sedan det känns!) och då var det perfekt läsning på mobilen. Den här läste jag hemma, och plöjde den på en dag. En av sakerna jag tycker om med den här serien är att man vet vad man får. Dessutom känner jag mig trygg och det är definitivt mysig feelgood. Efter att ha läst så många delar så tycker jag nu om karaktärerna på ett sätt som gör att de känns som gamla vänner som man vet vilka bra och dåliga sidor det här. Det finns en charm med berättelsen.

Tyvärr har jag svårt med huvudpersonen Sandra, hon känns rätt egocentrerad, tolkar allt som det har med henne att göra, och ibland nästan missförstår hon med flit. Hon borde fråga mer rakt ut. Ibland så undrar jag om det är så att de andra karaktärerna verkligen undanhåller saker, eller om det bara är som hon tolkar det. Lite upprepande blir också den delen.

Jag tycker om att läsa om Begravningsbyrån Tranan och de som jobbar där. Man behöver mysig feelgood. Ganska kort efter jag läst den här så läste jag sjätte delen.

Betyg: 3+

Mer info:
Förlag: Historiska media
Sidor: 166
Betyg på Goodreads: 3,12 baserat på 72 betyg
Hur jag fick tag på den: Bookbeat
Utläst: 31 oktober 2020