Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Årets första jobbvecka är till ända och det var inte helt fel att den var lite kortare än vanligt. Det tar tid att komma tillbaka i rytmen. Idag ska vi kasta ut julen har vi tänkt, men det ska bli lite annat gjort. Som att läsa. Men jag vet inte riktigt vad jag ska börja på, för idag har jag boksmälla. Det är det där som infinner sig när man läst ut en bok som är något utöver det vanliga. Oavsett vilken bok jag börjar på idag så kommer det inte att vara riktigt rättvist mot den boken. Min smakbit kommer från början av boken som gett mig boksmälla: Större än störst av Andreas Roman. Recensionen får ni vänta på, men tills dess kan jag bara säga: Läs den!

Han slog upp skissblocket och linjerna bara vällde ut över kanterna, tentakler av bläck som lockade mig in i hans värld. Medan han bläddrade genom blocket såg jag en halvfärdig glänta med en liten damm, och jag kände doften av morgondagg, såg en oändlig strand vid ett hav utan horisont och hörde de stillsamma vågorna stiga i takt med tidvattnet. På en gräsbevuxen kulle stod en man med tovigt skägg och rufsigt hår, och hans ögon såg gamla och sorgsna ut.
Det var så vackert att det värkte i mig. Tanken att jag inte kunde vara där, gjorde så ont.