Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

De sista lediga dagarna innan det är dags att gå tillbaka till jobbet. Eller ja, det är ju bara att ställa upp datorn igen, i rummet här bredvid. Det är en del som ska fixas innan, men vi försöker också ta det lugnt. Då ingår läsning. Jag läste ut årets första bok i går, och plockade upp en bok som stått väldigt länge oläst i min hylla. Närmare bestämt sen 2012. Vet inte hur många gånger som jag tänkt läsa Bilder som inte angår mig av Felicia Stenroth. Men nu är det dags.

Smakbiten kommer från sid 37. Den beskriver en av de saker jag saknar mest just nu!

Mina bara fötter lämnar blöta spår i korridoren ut mot simhallen. Där ute är luften svalare men ljuden tjocka och långsamma. De dunsar mellan väggarna. Det finns två olika salar, den ena med två motionsbassänger och den andra som är en äventyrsdel för barnfamiljer. I motionsdelen ligger vattnet blått och stilla i bassängen, ljuden här inne är stillsamma. Jag kliver upp på trapetsen och dyker i. Under ytan är alla ljud borta. Också bruset jag brukar ha i öronen när jag ska sova. Jag tar långa, starka tag framåt. Känner hur håret dras bakåt. Min kropp är stark, den drar mig genom motståndet. Jag är smidig i det turkosa vattnet.