Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Julhelgen har varit lugn, det har varit jag, maken, sonen och dottern som firat. Vi saknade den äldre generationen, men det är ju som det är. Vi har tagit det relativt lugnt hittills och det innebär att vi också läst en hel del. Redan på julafton började jag läsa en av de efterlängtade julklappsböckerna: Slagsisde av Jørn Lier Horst och Thomas Enger. Det är den tredje boken i serien om Alexander Blix och Emma Ramm. Jag har läst de två första på norska, men de finns översatta till svenska också. Den lär nog bli utläst idag hoppas jag, men smakbiten får komma från den. Närmare bestämt från sid 55.

Emma hadde ikke for vane å være nervøs. Selv ikke de andre gangene hon hadde vært nødt til å forklare seg for politiet, hadde hon kaldsvettet eller kjent på en uro i kroppen. Det, trodde hon, skyldtes først og fremst at hun alltid hadde vært trygg på sin egen rolle i sakene hun hadde vært inblandet i. Svarene hadde gitt seg selv.
Denne gangen var det annerledes.
Det hun hadde vært med på, kunne forsvares, men hun visste at hun burde være varsom med hva hun sa, både av hensyn til Blix og seg selv. Det var derfor hun var kald i nakken, klam i hendene.