Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Med en ledig fredag känns det här verkligen som en långhelg. Välbehövlig sådan. En del av fredagen ägnades åt att sträcklästa Pernilla Ericsons 300 grader. Efter det började jag på en hyllvärmare som jag lovade mig själv för ett år sedan att läsa den här julen. Det är en tunn bok, som antagligen blir utläst idag. Den heter Skipping Christmas och är skriven av John Grisham. Tydligen är den filmatiseras också med Jamie Lee Curtis och Tim Allen, men jag vet inte om jag sett den filmen (som är från 2004). Den handlar om Luther och Nora Krank, som bestämt sig för att inte fira jul. I ett vanligt amerikanskt bostadsområde visar det sig lättare sagt än gjort.

Next door, the Becker house positively glowed with a blinding display of lights. On the other side, the Kerrs’ house and lawn were perfectly lined with alternating reds and greens, thousands of them by now.
The Krank home was dark.
To the east, the Frohmeyers’, Nugents’, and Galdys’ could be seen, all glowing warmly, all with their Frostys sitting snugly on the roofs. To the west, the Dents’, Sloanes’ and Bellingtons’ all radiated Christmas splendor.
The Krank home was very dark.