Ett ohyggligt avslöjande av Louise Penny

Minirecension

Handling från förlagets hemsida: En septembermorgon skakas den lilla byn Three Pines av en chockerande upptäckt. På Oliviers bistro – den naturliga knutpunkten för det fridsamma livet i byn – påträffas liket av en äldre man, dödad genom ett våldsamt slag mot bakhuvudet.
När kommissarie Armand Gamache anländer till platsen konstaterar han till sin förvåning att ingen tycks ha en aning om vem den döde mannen är. En märklig omständighet i denna slutna värld där alla känner alla. Någon ljuger – frågan är bara vem.
Sakta men metodiskt börjar Gamache och hans kollegor bana sig en väg genom de lögner som döljer sig under den förrädiskt idylliska ytan. Sökandet leder dem så småningom ut i den täta skogen som omger Three Pines, och vid slutet av en slingrig stig väntar en häpnadsväckande hemlighet.

Boken: Ett ohyggligt avslöjande av Louise Penny kom ut på svenska april 2016.

Varför jag läste den: Jag har flera hyllvärmare i den här serien och har bestämt att jag ska läsa dem den tid på året som de utspelar sig. Den här utspelar sig i september.

Vad jag tyckte om den: Louise Pennys serie om Gamache och Three Pines är en riktigt bra serie. Med det sagt så tror jag Ett ohyggligt avslöjande (som är den femte delen i serien) är den som jag gillat minst av de jag läst. Jag kunde inte riktigt intressera mig för berättelsen och kunde inte få ihop den på slutet. Ett slut som jag för övrigt inte alls gillade! Det var många beskrivningar om antikviteterna och flera trådar i bakgrundshistorierna som jag aldrig fick riktigt grepp om.

I en del av boken åker Gamache iväg på en resa, och det förstod jag inte. Varför gjorde han det? Det kändes mer som att författaren ville klämma in en berättelse om en miljö hon tyckte var intressant.

Jag gillar karaktärerna i den här serien, i synnerhet Gamache och Beauvoir. Flera av personerna i Three Pines tycker jag om att läsa om. Ett plus är att författaren vågar ta ut svängarna, och överraska mig som läsare, inte minst vad gäller de stadigvarande karaktärerna.

När jag tog tag i den här serien, så trodde jag att jag hade alla böckerna, eftersom förlaget skickat så många. Men nu upptäckte jag att jag saknar de två nästföljande böckerna! Nästa bok utspelar sig i februari så innan dess måste den införskaffas. Tomten är tipsad…

Bokföring enligt Monika har skrivit om boken här.

Betyg: 4-

Mer info:
Förlag; Modernista
Sidor: 447
Betyg på Goodreads: 4,23 baserat på 48 232 betyg
Hur jag fick tag på den: Hyllvärmare
Utläst: 2 oktober 2020

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.