Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

I början av veckan läste jag ut en riktigt bra feelgood av Sara Molin. När jag skulle välja ny bok tänkte jag välja en hyllvärmare, men kunde inte riktigt hitta någon jag kände för. Samtidigt satt maken och surfade på Netflix och jag fick se att det fanns en film The White Tiger. Det visade sig vara en filmatisering av en bok som jag har som hyllvärmare och som jag då bestämde mig för att läsa: The White Tiger av Aravind Adiga. Sen har det inte blivit så mycket läst den här veckan, eftersom jag varit och hälsat på dottern, men nu ska jag ta tag i den.

Smakbiten kommer från sid 11:

To give the basic facts about me – origin, height, weight, known sexual deviations, etc. – there’s no beating that poster. The one the police made of me.
Calling myself Bangalore’s least known success story isn’t exactly true, I confess. About three years ago, when I became, briefly, a person of national importance owing to an act of entrepreneurship, a poster with my face on it found its way to every post office, railway station, and police station in this country.