November är den månad då det är Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall och det brukar kunna märkas i läsningen. I år så märktes det också till viss del i bokinflödet.

En av de som skulle besöka festivalen var Jonas Moström. Innan dess ville jag läsa hans senaste bok, Kameleonten, så den blev den första boken som jag inköpte i november i vår lokala bokhandel. Läst och recenserad.

En annan författare på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall var Emelie Schepp, som jag var med och intervjuade. Boken Nio liv kom från förlaget Harper Collins veckan innan. Läst och recenserad.

På själva Deckarfestivalen så var Tove Alsterdal med, både som författare och som intervjuare. Jag köpte hennes nya bok, Rotvälta, och läste ut den bara några dagar innan den vann Svenska Deckarakademins utnämning Bästa svenska kriminalroman.

Men allt handlade inte om Deckarfestivalen. Ett efterlängtat recensionsexemplar kom från Louise Bäckelin förlag: I mörka vatten av Anna Roos. Den har jag läst och recenserat.

På en och samma dag mot slutet av månaden kom tre överraskningar från Polaris. Spökfången av Jens Henrik Jensen är en del i en serie där jag har flera olästa.

Skandal i svart av Jessica Fellowes är också en del i en serie där jag har flera olästa i hyllan.

I somras fick jag ett Sommarquiz som vi underhöll oss med på midsommarafton. Det finns nog tillfällen i helgen när Vinterquiz kan komma till användning.

Allra sist ut var en bok av en författare som jag också har en del böcker av redan men inte läst. Se dig aldrig om av Michel Bussi.

En bra skörd och flera har blivit lästa också!