Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

En något lugnare vecka där jag varit ledig en del och kunnat hålla nere stressen lite bättre börjar gå mot sitt slut. I helgen är det en hel del att göra, och så ska det förstås adventspyntas och bakas. I fredags när jag var ledig så plöjde jag en romance av Julia Quinn, men annars läser jag en bok jag fick i present i början av året: Searching for Sylvie Lee av Jean Kwok. Jag tyckte mycket om hennes Mambo i Chinatown som kom för ett antal år sedan. En hel del av boken utspelar sig i en by utanför Amsterdam.

It is so beautiful and peaceful here, as if nothing could ever be wrong with the world. Graceful seventeenth-century recidences edged the wide canal and living-boats bobbed in the water. Here and there, pots of crocuses and daffodils bloomed and dotted the street. I loved flowers, though I could never manage to keep them alive. One living-boat looked like a pirate ship, complete with an upturned red prow, while its neighbor resembled a rectangular train car, painted blue and white.