En smakebit på søndag – Rotvälta

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

I veckan har Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall gått av stapeln. I år var mycket digitalt men jag var på plats och fick glädjen att också intervjua några av författarna. Kika gärna på det! Här är en länk till onsdagens kvällspass:

En av författarna som också var på plats, och dessutom var en fantastiskt bra moderator var Tove Alsterdal. Hon pratade en del om sin nya bok – Rotvälta – och på torsdagen inhandlade jag boken. Den utspelar sig i Ådalen, så det regionala gjordes att jag lockades lite extra. Den är också nominerad till Årets bästa svenska kriminalroman av Svenska Deckarakademin. Jag har bara några sidor kvar men smakbiten kommer från början av boken.

”Brukade han låna böcker?”
Susanne tänkte efter, hon skakade på huvudet. Visst kunde hon titta efter i systemet, men hon kände sina låntagare, särskilt de äldre. Förr kanske han gjorde det, men inte de senaste åren. Det bekräftade Eiras bild. Hon hade inte sett några böcker som låg framme, hade kontrollerat fotografierna inifrån huset också. Ingen människa ställde väl in låneböcker i bokhyllan, då glömde man dem.

11 kommentarer

  1. Jag har bara läst en av hennes böcker, romandebuten tror jag, men den gillade jag inte. Har en oläst i hyllan också, men den lockar inte jättemycket. Någon gång ska jag väl läsa den. Det kan ju hända att jag gillar den mer…

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.