Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 45: Familjeliv

Det här är ett så brett tema att jag knappt vet var jag ska börja. Familjer kan ju se så otroligt olika ut, och familjeliv kan vara både bra och dåligt. Jag har valt tre böcker som jag läst i år som på något sätt handlat om familjen och som gjort ett starkt intryck på mig.

  1. Svärmodern av Moa Herngren. En engagerande beskrivning av hur mamman och svärmodern Åsa upplever sin relation till sonen och svärdottern och hur de i sin tur uppfattar den.
  2. Berätta inte det här av Frida Boisen. En självbiografisk berättelse om Fridas mamma, deras relation och Fridas uppväxt.
  3. Goda grannar av Mattias Edvardsson. Krypande obehaglig berättelse om föräldraskap och familj. Och ja, så klart även om grannar.