När Dessie och Sam var unga älskade de varandra till vanvett. Men på en fest krossades deras kärlek och brutalt drevs de isär. Ingen av dem har hämtat sig från sveken och lögnerna.
Femton år senare är Dessie säkerhetsexpert med erfarenheter från krigszoner över hela världen. Samtidigt som hon har en hög position i en våldsam bransch där kvinnor är sällsynta, kämpar hon med trauman som kan förgöra henne.
Sam var förortsgrabben som alla räknade ut. Efter Dessies svek var revansch länge hans drivkraft, och han har på egen hand skapat ett framgångsrikt hotellimperium. När Sam får mordhot riktade mot sig behöver han en livvakt. Ödet för Dessie i hans väg …
Det räcker med en blick så vet både Dessie och Sam vad som gäller. Den här gången spelar de med hjärtat som insats.

Med hjärtat som insats av Simona Ahrnstedt hade recensionsdag 13 oktober 2020. Simona Ahrnstedt är en svensk författare, leg. psykolog, kbt-terapeut. Hon är en av de mest kända och välsäljande romanceförfattarna i Sverige, och hennes böcker är sålda till 23 länder och har getts ut i över 800 000 exemplar i Sverige. Hon debuterade 2010 med Överenskommelser och har totalt gett ut nio romaner i genren romance och en erotisk novell. Med hjärtat som insats är hennes tionde bok.

Den här boken kom som en välkommen överraskning, signerad och med Kexchoklad. Och tur var det, för allt som Simona Ahrnstedt skrivit har jag läst, och en ny bok av henne är måste-läsning. Lite extra roligt att hitta en blurb från Lottens bokblogg på insidan av omslaget 🙂

Med hjärtat som insats är som en riktigt god pralin. Man vill dra ut på njutningen, samtidigt som man vill sluka den hel. Den kom precis rätt för mig och jag slukade den på två dagar. Simona Ahrnstedt skriver riktigt bra contemporary romance, med moderna karaktärer och ett driv i berättelsen. Attraktionen mellan Sam och Debbie är påtaglig och realistisk, och sexscenerna är bra, och deras betänkligheter att inleda något beskrivs trovärdigt. Berättelsen får också läsaren att fundera över hatbrott, rasism, klimatfrågan och annat där vi behöver ta ställning och agera.

Huvudkaraktärerna i Med hjärtat som insats är intressanta, och har en historia som gradvis rullas upp. Jag gillar i synnerhet Debbie, som präglats av sina upplevelser och döljer sin sårbarhet. Hon närmar sig sitt yrke med professionalism och jag tycker det är intressant att läsa om säkerhetsbranschen. Med hjärtat som insats utspelar sig i samma universum som En enda risk, En enda natt och En enda hemlighet. Karaktärerna Tom Lexington och David Hammar har en roll även i Med hjärtat som insats. Jag är svag för när huvudkaraktärer dyker upp som bikaraktärer i senare böcker, och man får veta var de står några år senare. Bikaraktärerna i Med hjärtat som insats är inte lika väl beskrivna som huvudkaraktärerna, det är svårt att få en känsla för dem.

Bra romance innehåller mer fördel något mer än ”bara” kärlekshistorien. Något om karaktärernas bakgrund, något överraskande eller okänt. I Med hjärtat som insats finns ett inslag av spänning. Någon är ute efter Sam, och det blir allt mer hotfullt. Vem det är och varför går som en röd tråd genom berättelsen. Det är spännande och bra ända till själva upplösningen då det slår över på ett sätt som jag inte är så förtjust i, lika lite som jag är det när liknande upplösningar dyker upp i någon av alla deckare jag läser.

En hel del beskrivningar handlar om det kroppsliga och det ytliga, i synnerhet vad gäller mannen. Det är lite väl många beskrivningar av Sams yttre. Men samtidigt så tycker jag att Simona Ahrnstedt får med hela paketet i vad som gör att Sam och Dessie tänder på varandra, och det handlar om så mycket mer än utseendet.

Jag väntar med stor iver på nästa bok av Simona Ahrnstedt, som jag med all säkerhet kommer att vilja läsa den!

Omdöme: Välskriven contemporary romance – som en pralin att njuta av
Betyg: 4

Bloggat om boken har Bokdivisionen

Förlag: Bokförlaget Forum
Sidor: 364
Betyg på Goodreads: 3,50 baserat på 34 betyg
Hur jag fick tag på den: Recensionsexemplar
Utläst: 18 oktober 2020