Stars Above av Marissa Meyer

Minirecension

Handling från Goodreads:
The enchantment continues..
The universe of the Lunar Chronicles holds stories—and secrets—that are wondrous, vicious, and romantic. How did Cinder first arrive in New Beijing? How did the brooding soldier Wolf transform from young man to killer? When did Princess Winter and the palace guard Jacin realize their destinies?

Boken: Stars Above av Marissa Meyer kom ut i februari 2016.

Varför jag läste den: Jag har läst de fyra böckerna i Månkrönikan och har haft ögonen på den här, som innehåller kompletterande noveller som utspelar sig innan, mellan och efter böckerna. Innan dottern skulle ta med sig den i flytten lånade jag och läste.

Vad jag tyckte om den:  Månkrönikan, i synnerhet den första boken Cinder, tillhör mina favoritserier. Det var trevligt att få återbesöka det universumet i Stars Above, och få samma fina känsla. Jag tror att jag hade fått mer ut av boken om jag läst den kortare tid efter att jag läst sista boken, Winter. Det är tre år sedan jag läste den, och åtta år sedan jag läste Cinder! Flera av karaktärerna kom jag ihåg men inte alla, och framförallt inte relationerna dem emellan.

Stars Above består av nio noveller och jag ger inte omdöme om dem allihopa utan nämner några som jag tyckte mer om. Som ofta när det är noveller så är det inte jämn kvalitet boken igenom. Möjligen hade jag tyckt mer om en del av dem om jag läst boken tidigare.

The Little Android är en novell som baseras på Den lilla sjöjungfrun av HC Andersen. Den har i karaktärerna inget att göra med (vad jag kan se) Månkrönikan, men är i samma universum. Jag tyckte om huvudkaraktären och berättelsen.

Cinder är min favoritkaraktär genom hela serien, och därför så tyckte jag om att läsa Glitches, som är en prequel till Cinder, och The Mechanic, där man får uppleva Kai och Cinders möte ur Kais perspektiv.

Epiloger brukar jag vara förtjust i och så även här. Something Old, Something New, är en epilog till sista boken, Winter, där alla vännerna samlas för ett bröllop. Fint att få möta allihopa och få återuppleva deras vänskapsband.

Betyg: 4-

Mer info:

Förlag: Feiwel & Friends
Sidor: 369
Betyg på Goodreads: 4,20 baserat på 62 746 betyg
Hur jag fick tag på den: Lånat av dottern
Utläst: 29 juni 2020

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.