Minirecension

Handling från förlagets hemsida:
Möt Londons mest ökände ungkarl, Michael Stirling, som aldrig haft svårt att fånga en kvinnas uppmärksamhet. Men när han träffar Francesca Bridgerton känner han en attraktion så stark att han för första gången i livet blir handlöst förälskad. Francescas hjärta tillhör dock någon annan så han kan inget annat göra än att leva med att vara olyckligt kär… Tills en dag då Francescas liv vänder helt och han äntligen får chansen att yttra sina känslor – frågan är om han vågar?

Boken: En oemotståndlig frestelse av Julia Quinn kom ut på svenska 2 september 2020.

Varför jag läste den: Jag har läst alla tidigare delar i serien om Familjen Bridgerton och gillar den verkligen. När En oemotståndlig frestelse kom ut så prioriterade jag den när behovet av romance slog till.

Vad jag tyckte om den: En oemotståndlig frestelse är den sjätte boken i serien och i mitt tycke en av de allra bästa. Den har det som jag önskar i en romance. Det första är bra och övertygande kemi mellan huvudpersonerna. Francesca och Michael har varit vänner, och kärleken utvecklas på ett verklighetstroget sätt. Kärleken är övertygande och sexscenerna är heta. Det andra är huvudkaraktärerna och vad de står för. De är två vuxna mogna människor med bagage. Svårigheterna att bli ett par, som är centralt i många romanceböcker, är verkliga och som läsare förstår jag känslorna och samvetskvalen de brottas med, och varför de har svårt att komma till insikt om kärleken. En oemotståndlig frestelse har allt en romance ska ha.

Serien om Familjen Bridgerton är en av mina favoritserier. En styrka i serien är just familjen och relationen mellan syskonen och deras mamma. Det är nästan helt frånvarande i En oemotståndlig frestelse, men framskymtar ibland. Jag ser fram mot filmatiseringen av den här serien, som nu sägs ska ha premiär på juldagen.

Betyg: 4+

Mer info:

Förlag: Bokförlaget Forum
Sidor: 327
Betyg på Goodreads: 4,03 baserat på 34 211 betyg
Hur jag fick tag på den: Book Beat
Utläst: 12 september 2020