Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Ännu en intensiv vecka som avslutades i ett töcken av kraftig huvudvärk fredagen och stor del av lördagen. I dag hoppas jag må bättre, vila och läsa en del. Läsningen blir ju inte heller möjlig när man har huvudvärk. Nu har jag betat av mina måsten under oktober i läsningsväg som recensionsexemplar och utmaningsböcker. De resterande dagarna av månaden ska jag ägna mig åt nöjesläsning. Mitt val när jag skulle börja på ny bok blev en bok jag läst väldigt mycket gott om och har höga förväntningar på: De sju morden på Evelyn Hardcastle av Stuart Turton. Smakbiten kommer från sid 86.

Sakta, slag för slag, stillnar hjärtat och blodsmaken försvinner tillsammans med drömmen. Det tar några sekunder att minnas var jag är någonstans, ytterligare några att urskilja den suddiga skuggan av en storvuxen man som står i hörnet.
Jag får andan i halsen.
Jag smyger ena handen under täcket mot nattduksbordet och sträcker mig efter tändstickorna, men det känns som om de glider undan för mina trevande fingrar.
”Vem är du?” frågar jag skuggan, oförmögen att dölja skälvningen i min röst.