Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 43 är Gudar, väsen, tomtar & troll (mytologi och folktro).

En gång i tiden var mytologi mitt stora intresse. I synnerhet grekisk mytologi. Tyvärr har jag inte hållit det intresset riktigt levande. Spännande tycker jag är när man blandar in det i andra generer.

  1. En väktares bekännelse av Elin Säfström. Hela den här serien är fantastiskt uppbyggd med ett Stockholm som befolkas av tomtar, troll och andra väsen. På ett sätt jag inte hade trott var möjligt, och dessutom med glimten i ögat.
  2. Odinsbarn av Siri Pettersen. Fantasy blandat med nordisk mytologi, och samtidigt med paralleller till nutida aktuella fenomen. Snyggt och spännande.
  3. The King Must Die av Mary Renault. En brittisk författare som skrev historiska romaner. Hennes serie från 50-talet som baseras på den grekiska mytologiska karaktären Theseus var en av mina favoriter i tonåren.