Minirecension

Handling från Goodreads:
The Duke of Ranleigh is lonely. He’s also bored out of his mind. Tired of the same people at the same parties and the same women all hoping to become his duchess, he knows something has to change. Though he’d die before he admitted it, Ranleigh has a romantic heart and is looking for the one … the woman who will make his jaded soul sing and fill the void in his life.
‘Archie’ Archibald has a secret, a secret Archie’s new friend the duke doesn’t know.
For Archie is no cheeky young buck as Ranleigh believes … but a girl. She swore she’d never deceive anyone about her identity again but finds herself thrust into Ranleigh’s world, and his confidence, before she has the chance to tell him the truth.

‘Far worse, and far more dangerous, Archie is falling for him.
Archie must make a choice, reveal all and risk ruin – staking her hopes on the possibility the duke could return her feelings – or keep her peace and disappear from his life.
Little does Archie realise … her secret might not be as safe as she supposed.

Boken: Duke and Duplicity av Emma V Leech kom ut 22 februari 2019.

Varför jag läste den: Jag var sugen på romance och dottern tipsade om den här. Emma V Leech har jag läst flera böcker av tidigare (och senare).

Vad jag tyckte om den: Emma V Leech är en av mina favoritförfattare vad gäller romance, och Duke and Duplicity är dessutom regency romance. Det är femtonde delen i en serie som jag inte läst tidigare delar av.

Duke and duplicity är annorlunda än en hel del andra jag läst i genren, den tar ut svängarna ännu mer i att utmana normerna. Författaren låter paret kämpa med fördomar genom att de flesta tror att Archie är en man utifrån hur hon klär sig och agerar. Naturligtvis så är det även där som förvecklingarna ligger. Jag gillar greppet och framförallt så gillar jag hur karaktärerna i grunden har respekt för varandra och inte försöker förändra partnern. Det kanske inte är en historia som är så autentisk (i synnerhet givet tidseran den utspelar sig i), men jag tycker om grundtanken.

Den här minirecensionen skriver jag ett halvår efter att jag läst boken, så flera av detaljerna har jag glömt. Känslan är att jag tyckte om den men att den inte var den som passade mig bäst av de böcker jag läst av Emma V Leech.

Betyg:  4-

Mer info:

Förlag: Independently published
Sidor: 275
Betyg på Goodreads: 4,17 baserat på 320 betyg
Hur jag fick tag på den: E-bok inköpt på Kindle
Utläst: 9 april 2020