Kalla, vita vinternätter av Christoffer Holst

Minirecension

Handling från förlagets hemsida:
Det är december och snöslasket i Stockholm är avgasgrått. Cilla Storm trivs som kriminalreporter men lider av skrivkramp. När vännerna Zacke och Jonathan bjuder med henne till deras nyköpta sportstuga i idylliska Idre ser hon chansen att fly storstaden och komma i julstämning. Ännu trevligare blir det när väninnan Rosie följer med. Men redan första dagen hittas en ung man död i den populära fjällanläggningen. Snart börjar Cilla och Rosie nysta i fallet, och spåren leder dem till ett lyxhus där en välbärgad och mytomspunnen familj huserar …

Boken: Kalla, vita vinternätter av Christoffer Holst kom ut 7 oktober 2020

Varför jag läste den: Jag har läst alla böcker av Christoffer Holst, inklusive de två tidigare i den här serien. Den passade bra att läsa på mobilen en ledig dag.

Vad jag tyckte om den: Kalla, vita vinternätter var precis vad jag behövde. Den är spännande, men framförallt är den härlig feelgood, med mysig känsla och en hel del humor. Jag sträckläste boken på en dag och njöt oavbrutet. I mitt tycke är det här det här den bästa boken i serien.

Jag tycker om Cillas relationer med sina vänner, och den härliga jargongen de har men med en grundläggande respekt för varandra. I Kalla, vita vinternätter tar Jonathan och Zacke en större roll, och jag gillar dem som karaktärer. De verkar vara ärliga och bra vänner, och mat har jag aldrig något emot att läsa om. Rosie får också mer plats, och man får lära känna henne ordentligt. Miljön tycker jag också om, Idre med snö är så vintrigt och juligt det kan bli.

Böckerna i den här serien innehåller förutom feelgood även ett deckarelement. I Kalla, vita vinternätter är det bitvis riktigt spännande. Men när jag läst ut boken tycker jag det finns en del oklarheter fortfarande. Är det som man misstänker eller inte? Det finns förklaringar, men jag blir inte helt övertygade om de är sanna.

Christoffer Holst är en av mina favoriter bland feelgoodförfattare, och hans böcker är ”måsteläsning” så snart de kommer ut!

Betyg: 4+

Mer info:

Förlag: Lovereads
Sidor: 219
Betyg på Goodreads: 3,75 baserat på 12 betyg
Hur jag fick tag på den: E-bok på Book Beat
Utläst: 8 oktober 2020

5 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.