Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Den här veckan avslutades bra, jag var ledig torsdag-fredag. I synnerhet torsdagen var en bra dag när jag i lugn takt kunde ägna mig åt sådant som jag tycker om men inte gjort på länge. Läsning blev det också, jag plöjde Christoffer Holsts senaste bok om Cilla. Annars så har jag haft svårt att fokusera på läsningen den senaste veckan, tankarna har tagit andra vägar. Igår började jag på en riktig tegelsten – Kungariket av Jo Nesbø. Smakbiten kommer därifrån.

Carl. Han finns där i nästan alla mina barndomsminnen. Carl i underkojen. Carl som jag gick ner till i januari när termometern kröp ner till minus femton, eller när situationen på andra sätt krävde det. Lillebror Carl som jag bråkade med tills han grät av ilska och kastade sig över mig, men med samma utfall varje gång: jag la helt enkelt ner honom, satte mig på honom så att hans armar låstes, knäppte honom på näsan. När han slutade kämpa emot och bara grät, kände jag att hans svaghet och undergivenhet irriterade mig. Ända tills han gav mig den där underdåniga, hjälplösa lillebrorsblicken, och jag kände en plötslig klump i halsen, släppte honom, la en arm om honom och lovade honom det ena eller andra.