Minirecension

Handling från Goodreads:
A dare to change a lifetime …
Miss Ruth Stone, a wealthy heiress, is struggling to fulfil her father’s dream to marry into nobility, despite her hefty dowry. Dared by the Peculiar Ladies to “Say something outrageous to a handsome man,” Ruth outdoes herself and proposes marriage to the heir to an earldom.
A decision she may live to regret…
Before she can think better of having opened her big mouth, her gorgeous, hulking husband-to-be has hustled her into a carriage and borne her off to his remote, tumbledown castle where he intends to put her dowry to good use.
A marriage or a business affair…
Ruth has no illusions. She’s a strong, sensible woman, not a fragile beauty and she knows her husband will never fall madly in love. Their marriage is one of convenience, her children will inherit title and legitimacy among the ton and she will have the home of her own she’s dreamed of. Yet her pig-headed, obstinate husband rouses her temper and her passions like no one before.
Her first winter at Wildsyde is about to set the old castle alight

Boken: To Winter at Wildsyde av Emma V Leech kom ut 7 februari 2020.

Varför jag läste den: Jag var sugen på romance och jag gillar Emma V Leechs böcker. Efter dialog med dottern föll valet på den här boken. Det är del 7 i en serie, där jag läst två tidigare men inte alla.

Vad jag tyckte om den:  Regency romance är en av mina favoriter bland undergenrer till romance, och Winter at Wildsyde är riktigt bra.

Jag tycker om båda huvudkaraktärerna, de har viljor, de har egensinnighet, de har temprament (på ett bra sätt), de har omtänksamhet om andra. Det enda som egentligen sätter stopp för att de ska bli ett par och förstå att de älskar varandra (ja, det är ingen spoiler i romance!) är att de är envisa. Det känns realistiskt och förvecklingarna blir lagom för att driva historien framåt. Jag blir övertygad att det finns kemi mellan dem vilket är en förutsättning för att man ska tro på historien. Sexscenerna är bra, de kommer naturligt.

Som ett extra plus för Winter at Wildsyde så är det humor i dialogen. Det enda minuset är att det ibland känns som om det är lite väl mycket schabloner kring skottar, men ändå så beskrivs det med viss charm. En del utttryck känner jag igen från Outlander (vilket kanske säger något om hur lite jag läser där skotska förkommer…). Ett plus till är omslaget, som inte är lika fånigt som en del andra i den här genren.

To Winter at Wildsyde är den typ av romance som jag verkligen gillar! Är du intresserad av att prova Regency romance (som inte är clean) kan jag rekommendera Emma V Leechs böcker.

Betyg: 4+

Mer info:

Förlag: Independently published
Sidor: 292
Betyg på Goodreads: 4,18 baserat på 660 betyg
Hur jag fick tag på den: Köpt som kindle
Utläst: 28 augusti 2020