September har varit en helt fantastisk månad vad gäller böcker som flyttat hem till oss. Många efterlängtade, många spännande.

Först ut är Likblomman av Anne Mette Hancock från Louise Bäckelin förlag. En dansk deckare som jag definitivt blev nyfiken på.

Sen kom Monica Magnus 1966 av Ulrika Ewerman från Bookmark. Jag hade fått ett mejl från förlaget och tackat ja. Boken tog mig med storm – läs mer här.

Nästa bok som anlände var Oskuld och Oleander av Kerstin Bergman från Southside Stories. Jag känner Kerstin Bergman som deckarexpert och var nyfiken på vad hon hade debuterat med. Vad jag tyckte finns här.

Därefter kom ytterligare en spänningsroman – Deadline av Rebecka Edgren Aldén från Norstedts. En mycket efterlängtad bok. Läst och recenserad här.

Jag fick en fråga om jag ville läsa Berätta aldrig det här av Frida Boisen (Bookmark förlag) och det ville jag. Den är läst men inte recenserad än.

Nästa bok var en uppföljare som jag väntat många år på: Vinterfjäril av Zinat Pirzadeh (Piratförlaget). Den läser jag just nu.

Därefter trillade det in några överraskningar. Först ut är Bibliotekarien i Auschwitz av Antonio Aturbe från Bokförlaget Polaris. Det är en verklighetsbaserad historia som låter intressant.

Dagen efter kom en till överraskning från Bokförlaget Polaris: Dottern av Lena Andersson. Jag har bara läst en bok av henne som jag inte var så förtjust i, men kanske man borde ge henne en andra chans.

Och ännu dagen efter kom en mycket efterlängtad bok från Albert Bonniers förlag: Kungariket av Jo Nesbø. En riktig tegelsten som står högt upp på läslistan.

Därefter kom en överraskning från Louise Bäckelin förlag: Varken av Lisa Förare. Verkar vara en spännande bok. Dock var jag inte förtjust i att det följde med parfym som boken luktar av, jag mår illa av så starka dofter.

Det skulle beställas några böcker åt maken och då fick det slinka med en åt mig också som jag kikat på, och det är den sista boken som kom i september: Queeine Malone’s Paradise Hotel av Ruth Hogan. Jag har läst en bok av henne tidigare.

Ja, ni ser ju själva så många bra och intressanta böcker som kommit. Nu behöver jag igen mer lästid!