Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Veckan började inte så bra, jag var sjuk och orkade ingenting. Men i slutet av veckan piggnade jag till och fick mer energi. I alla fall en del… Läsningen har gått lite trögt men igår så började jag på en ny bok som verkligen är sprillans ny: Vinterfjäril av Zinat Pirzadeh. Hennes förra bok, Fjäril i koppel, kom ut 2012 och jag har sett fram mot en uppföljare.

Smakbiten kommer från den första sidan i boken:

Allt oftare hade jag i tankarna börjat jämföra mig själv med en gammal utpinad höna, som bara hade kvar att få halsen avsliten med ett kraftfullt ryck av ett par erfarna händer, tömmas på blod och kastas i ett långkok tillsammans med lämpliga rotfrukter, lök salt och kryddor. Samma kind som nyligen hade tagit emot tunga slag från min makes ringprydda hand, som jag hatade den handen och allt som hörde den till, samma kind pressade jag hårt mot det bakre bilgolvets räfflade grå gummimatta.