Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då är det dags att bege sig in i 2019 och se vilka böcker från det året som står olästa i hyllan fortfarande. Det var rätt många böcker som trillade in i januari 2019, och inte bara pga att jag fyller år i januari. Det kom två överraskande recensionsexemplar från Polaris som står olästa i hyllan fortfarande. Tyvärr blir det ofta så med just överraskningarna. Den första som dyker upp här är Vår älskade av Kamila Shamsie. Den vann Women’s Prize of Fiction 2018. Det här är en bok som jag kanske inte skulle hittat på egen hand, men när jag läser beskrivningen så tänker jag att det skulle vara värt att prova att läsa den, och att jag skulle kunna gilla den. Någon som läst den?

När Isma lämnar England för USA är det med känslan av att livet äntligen kan börja på riktigt. Efter moderns död har hon helhjärtat ägnat sig åt småsyskonen, men nu har hon fått chansen att följa sina drömmar. Mitt uppe iden nya tillvaron kan hon ändå inte sluta oroa sig för sin viljestarka syster Aneeka hemma i London, och brodern Parvaiz som också han när en dröm. Han vill hedra arvet från sin pappa, jihadisten han aldrig kände, och försvinner spårlöst. När Parvaiz återigen ger sig tillkänna besannas Ismas värsta farhågor.

Strax därpå lär systrarna känna Eamonn, sonen till en mäktig politiker. Eamonn har även han ett arv att leva upp till eller trotsa. De två familjernas öden flätas obönhörligen samman, med drastiska konsekvenser för alla inblandade. Var och en tvingas de fråga sig vad innebörden av orden kärlek och lojalitet kommer att kosta dem.