Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Ännu en lugn helg – precis vad jag behövde, inte minst för att sova och ta igen sömn. Umgås på olika sätt och få frisk luft. Läsning blir det också. Det går lite trögt på veckorna, jag är för splittrad i tanken för att läsa. Men i fredags kväll läste jag ut boken jag gav smakbit från förra veckan, och har nu börjat på en sprillans ny bok som kom med posten häromdagen: Deadline av Rebecka Edgren Aldén. Jag har läst och gillat hennes tidigare böcker.

”Diana messade precis mig och bad mig höja betyget på Serenas nya deckare som vi recenserar, vad säger du, kan jag det?” Emelie stod intill hennes skrivbord och såg besvärad ut över att tvingas störa henne.
Inte det också. Serena, en av landets mest framgångsrika deckarförfattare, hade precis förlovat sig med sin tjugo år yngre PT och gått ut med att de skulle anordna årets mest storslagna bröllop i början av nästa år. Ville Diana höja betyget för att smöra för Serena och försäkra sig om en inbjudan till bröllopet? Hon slog bort tanken. Så oproffsig kunde inte ens Diana vara.