Minirecension

Handling från förlagets hemsida: Skulle du vara intresserad av att hoppa in som auktionsutropare?
Anna-Lisa blir ställd när hon får frågan. Skulle hon verkligen klara av det? Vännerna och Rutger stöttar henne: det är klart hon ska prova, det är ju bara en liten auktion.

Men när det väl är dags visar det sig vara en stor gårdsauktion med tusentals prylar. Trots nervositeten gör Anna-Lisa succé och erbjudanden börjar trilla in. Vill hon kanske ropa på en auktion på Åland också?
För en sekund tvekar hon. Men visst måste risken vara minimal att stöta på Ralf, raggaren som hon blev häftigt förälskad i sommaren då hon gick på luffen? Dessutom är Anna-Lisa nyförlovad med Rutger. Hon skulle aldrig falla för Ralf igen.

Boken: Anna-Lisas val av Eli Åhman Owetz kom ut 2017.

Varför jag läste den: Den här kom överraskande från förlaget 2017 och jag satte upp författaren i min boktolva. Trots att detta är fjärde boken i en serie så valde jag att läsa den i somras när jag kände för feelgood.

Vad jag tyckte om den: Anna-Lias val är en lagom mysig feelgood, och bra underhållning för stunden. Jag läste ut boken på en dag. Det jag främst tycker om är beskrivningarna av auktionerna där Anna-Lisa är utropare, och hennes intresse för loppis är fint tecknad. Jag fick en fin känsla av att läsa den, precis som det ska vara i feelgood, även om berättelsen är ganska enkel.

Det hade förmodligen varit bättre att ha läst de tidigare böckerna i serien, för jag begriper mig inte på Anna-Lisa och har svårt att fastna för henne. Kärlekstriangeln är obegriplig, jag förstår inte vad det är som gör att hon lockas av Ralf. Det är som att det finns en oavslutad historia från tidigare böcker. Förmodligen hade jag också bättre kunnat förstå relationerna. Ibland så blir det dramatiskt på ett sätt som jag hade kunnat vara utan. Jag gillade däremot Anna-Lisas kompisgäng! Lite påminner mig miljön och vänskapsrelationerna om det som Ewa Klingberg tecknar i sin serie, men här finns ingen historisk del av berättelsen.

Jag kan tänka mig att läsa mer av författaren om jag hittar en grundhistoria som passar mig. Lite efter att jag läst Anna-Lisas val började jag läsa Brevvännerna, men den berättelsen passade mig inte alls.

Betyg: 3+

Mer info:

Bloggat om boken har Marias bokhylla, Tickmicks bokblogg, och Västmanländskans bokblogg

Förlag: Bokfabriken
Sidor: 235
Betyg på Goodreads: 3,49 baserat på 67 betyg
Hur jag fick tag på den: Hyllvärmare
Utläst: 29 juli 2020