Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Den här helgen har försöker jag fokusera på att tanka energi. Mycket. På alla möjliga sätt. Komma ur svackan. Ett av sätten är förstås att läsa. I går, de stunder jag inte gjorde annat, plöjde jag romance, närmare bestämt den senast översatta i serien om Familjen Bridgerton. Efter det var det dags att välja ny bok och jag behövde något inte alltför tungt. Eftersom vi snart hunnit halvvägs in i september är det dags att välja månadens bok från Makeutmaningen. Det fick bli If I’m Being Honest av Emily Wibberly och Austin Siegmund-Broka, en YA-bok, och ”tropen” är Så tuktas en argbigga.

Smakbiten är från början av boken:

”Bitch.”
I hear the word under Autumn Carey’s breath behind me. I guess I earned it by daring to walk ahead of her to reach the dining hall door. I cut her off while she was examining her reflection in her phone’s camera, trying to decide if her new bangs were a bad choice. Which they were. Part of me wants to whirl around an tell Autumn I don’t have the entirety of lunch to walk behind her, but I don’t.