Minirecension

 

Handling från förlagets hemsida: Helga drar sakta igen dörren till det hus hon bott i de senaste sju åren. Men innan hon lämnar huset för gott måste hon tillbaka till Hamilton Beach en sista gång. Hon vill ta farväl av den plats som hjälpt henne att överleva den överrumplande häftiga kärlek hon mötte i Paris åtta år tidigare. En kärlek som fick omvälvande konsekvenser i hennes liv. Ett älskat barn, ett lyckligt familjeliv i det lilla huset vid stranden och så en katastrof som slog sönder den nya idylliska tillvaron. Hamilton Beach visade sig bli en förlåtande plats utan krav. Hon har gått dit varje dag i nästan sju år. Men så mötte hon Wills, som hjälpte henne att fatta ett livsavgörande beslut.

Boken: Hamilton Beach av Linda Olsson kom ut 8 maj 2019

Varför jag läste den: Linda Olsson är en författare som jag gillar, och har läst många böcker av. När hon kommer med en ny noterar jag den alltid för läsning. Den här fick jag låna av en vän.

Vad jag tyckte om den:  Jag tycker mycket om Linda Olssons språk. Det är vackert och hennes formuleringar träffar ofta rätt. Det är inte en massa onödiga utvikningar, utan koncist och träffande. Historien är snyggt berättad när de olika delarna av berättelsen flätas i varandra. De olika tidsperspektiven är ett vanligt berättarsätt, men Linda Olsson gör det mycket bra.

Berättelsen i Hamilton Beach är så oändligt sorglig att den är svår att ta till sig. Samtidigt så berör den mig inte så starkt som den borde gjort med tanke på temat och Linda Olssons sätt att skriva. Det finns något kyligt över huvudpersonen Hilda som gjorde det svårt för mig att se det som något annat än en litterär historia. Den gick inte på djupet som jag hade förväntat mig. Jag tycker att förhållandet mellan Hilda och hennes man är mycket märkligt. Det är helt utan nyfikenhet, de verkar inte intresserade av vem den andra personen är egentligen. För mig är det en integrerad del av förälskelse, och sedan kärlek, att vara nyfiken på människan man älskar.

Jag kommer definitivt att fortsätta läsa Linda Olssons böcker, hon är en mycket skicklig berättare.

Betyg: 4-

Mer info:

Bloggat om boken har och dagarna går (och på Kulturkollo) och Tofflan

Förlag: Brombergs
Sidor: 247
Betyg på Goodreads: 3,59 baserat på 165 betyg
Hur jag fick tag på den: Lånat av en vän
Utläst: 13 juli 2020