Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har jag kommit till december 2018. Just december brukar ju vara en av de månader det trillar in många böcker, och flest på julafton. Den här julafton fick jag 11 böcker och även om de flesta är lästa så dyker några upp här i Hett i hyllan. Den andra boken är Den jag aldrig var av Majgull Axelsson som jag fick av svärmor. Här är det verkligen underligt. Författaren är en av mina favoritförfattare och boken stod på min önskelista. Det är obegripligt att jag inte läst den än! Det enda som jag vet är att när jag tummat på den ibland har jag inte riktigt känt mig på rätt humör för att läsa den. Måste åtgärdas.

Mary är minister, Marie sitter i fängelse. Vem är då MaryMarie?
En halvnaken man hittas på en gata i en östeuropeisk stad. Han har brutit nacken, men är vid liv. Högt ovanför i ett hus står ett fönster och slår i vinden.
Mannen identifieras som svensk och har troligtvis varit på besök hos en prostituerad. Ett besök med ett dramatiskt slut.
Hans hustru kallas dit från Stockholm. När hon sitter vid makens sjukbädd känner hon hur hon tappar greppet om verkligheten. Vem är hon?
Är hon Marie som senare sitter inspärrad på Hinseberg efter att ha stängt av mannens respirator? Eller är hon Mary, minister i Sveriges regering, troget vårdande sin rullstolsburne make?
Bara en sak har Mary och Marie gemensamt. Det förflutna.