Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Det har varit mycket den här veckan och i fredags var jag riktigt slut både fysiskt och mentalt. Så det har varit välbehövligt och bra med helg, även om det varit en del som har behövts göras. Som tvättstuga idag, som innebär tidig uppgång.

I fredags läste jag ut en ny bok, Monika Magnus 1966 av Ulrika Ewerman. Den grep tag i mig väldigt mycket, så det var svårt att börja på ny bok. Bokbaksmälla! Som tur var fick jag samma dag en debutbok som jag väntat på: Oskuld och oleander av Kerstin Bergman. Kerstin har varit moderator på Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall många år så jag har lärt känna henne där. Det är spännande att se vad som händer när en deckarexpert skriver en deckare.

Smakbiten kommer från sid 31:

På morgonen har jag glömt bort det hela, men när jag kommer ut på altanen med min frukostbricka ser jag att någon har gått genom det höga gräset ner i trädgården. Själv hade jag tänkt att det var dumt att trampa ner gräset eftersom jag skulle bli tvungen att slå med lie, det är tillräckligt svårt när gräset står upp. Så jag har inte gått utanför plattorna än så länge. Alltså måste någon annan ha varit där och trampat i gräset under natten. Jag minns plötsligt det gnisslande ljudet, det måste ha varit grinden in till baksidan, den med de osmorda gångjärnen. Någon har alltså kommit utifrån gatan och tagit sig in på baksidan. Varför då?