Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har jag kommit till december 2018. Just december brukar ju vara en av de månader det trillar in många böcker, och flest på julafton. Den här julafton fick jag 11 böcker och även om de flesta är lästa så dyker några upp här i Hett i hyllan. Först ut är The Rooster Bar av John Grisham som jag fick av dottern. Den stod på önskelistan det året, men jag ligger efter i läsningen av John Grishams böcker. Det är en av de författare vi har allra flest böcker av i hyllan, och länge så var nya böcker av honom en höjdpunkt. Men så läste jag en av honom som jag inte var så förtjust i och sen tog det stopp ett tag. Böckerna är fristående men jag läser ändå gärna i ordningen de kommit ut. Förutom Rogue Lawyer så har jag läst alla innan The Rooster Bar.

They dreamed of changing the world. Instead they’re facing a mountain of debt and no hope of a future. Mark, Todd and Zola are starting to realise it’s not even worth graduating from law school. They’re better off hanging out at The Rooster Bar, plotting how to dodge the loan sharks. But maybe there’s another way. Maybe they know enough about the law to pass as lawyers. Because it turns out the crooked hedge fund billionaire who owns their law school also runs the bank that arranged their student loans. And it’s time justice was served. Even if it means taking on the FBI to do it . . .