Då var det dags att summera augustis boksskörd som fick en ”skjuts”i mitten av månaden av ett antal recensionsexemplar som kom överraskande.

Först ut är dock en bok som jag köpte spontant på English Bookshop i Uppsala – Nightingale Point av Luan Goldie. Jag hade sett den på @bokcillen på Instagram och någonting lockade. Och jag kunde väl inte gå ut ur bokhandeln utan att ha gynnat dem? Den är läst men inte recenserad.

Sen var det som julafton några dagar. Först kom Bokskåpets hemlighet av Frida Skybäck (Louise Bäckelin förlag). En mycket efterlängtad bok som är läst och recenserad. Samma dag låg ett paket till i posten, Ek av Frida Andersson Johansson. från Modernista. Låter som en intressant debut.

Dagen efter så fylldes postlådan av två till böcker från Modernista: De sju morden på Evelyn Hardcastle av Stuart Turton och Slöa hästar av Mick Herron. Jag hade helt missat de här böckerna men de låter intressanta bägge två. Kanske i synnerhet den första, men det kan ju ha att göra med att jag gillar filmen Groundhog Day...

Några dagar senare kom en efterlängtad bok från Norstedts: Skuggan bakom dig av Anna Jansson. Det är andra delen i hennes serie Bergslagen Blå. Läst och recenserad.

Sonen fyllde år och det är klart att han skulle få några böcker. Han hade bl.a. önskat sig böcker av Haruki Murakami, och jag slog till på IQ84, alla tre delarna. Bokhandeln hade 3 för 4 och då måste jag ju utnyttja det. Det blev en bok som stått ett tag på önskelistan: Everything I never told you av Celeste Ng. Läst men inte recenserad.

Sist ut kom det en bok från Polaris: Bemötandekoden av Lena Skogholm. Jag är skeptisk till den typen av böcker, men tänker att jag i alla fall ska titta i den innan jag bestämmer mig.

Inte så dåligt facit när jag redan läst fyra av böckerna i alla fall 🙂