Från Ugglan & Boken: Varje tisdag kommer jag att publicera en trio böcker på ett visst tema, och du är varmt välkommen att delta! Knåpa ihop din egen trio, lämna din länk här i kommentarsfältet och hoppa runt på andra deltagares bloggar och ta del av spännande tips. Alla teman finns bestämda i förväg och går redan nu att läsa här (och via länk på Ugglan & bokens startsida). 

Temat v. 36 är Vatten

Tror detta kan bli ett enklare tema än förra veckan (Hundar). Här kommer mina tre där vattnet finns som en del av berättelsen. På ett eller annat sätt.

  1. Blå av Maja Lunde. Här står vatten i fokus. Tillgången på det framförallt och vad klimatförändringar kan göra. Vi får möta Signe 2017 och David 2041. Signes historia är kall och blöt in i märgen, med Davids är så varm och torr att man som läsare blir törstig av läsningen.
  2. Floden av Markus Lutteman. Fyra personer färdas längs en mörk flod. Men vad är det för flod? Och vad händer med människorna som färdas längs den?
  3. Baddaren av Emma Hamberg. Den unga konstnären Maja bestämmer sig för att starta en simskola för vuxna i poolen vid slottet där hon bosatt sig med sin man. En feelgood om relationer.