Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

En helt obokad helg som mest ägnas åt småpyssel, för att ”komma ifatt” med olika saker som blivit liggande. Som saker på bloggen. Lite läsning blir det också mellan varven. Jag hade behov av en romance så jag plöjde en bok av en av mina favoritförfattare, Emma V Leech, i veckan. Så igår var jag redo för en deckare, och då blev det ett recensionsexemplar – Rättskiparen av Lotta Luxenburg. Det är andra delen i en serie där jag inte läst första, men jag bestämde mig för att strunta i det. Smått vågat för att vara mig…

Smakbiten kommer från sid 77-78

Hissdörren öppnade sig med en mjuk suck som fortplantade sig ner till henne. Isabella stelnade till. Hennes lägenhet var den enda högst upp i huset. Förhoppningsvis avr det bara någon som skulle besöka vinden. Isabella surnade till. Det var lite väl sent för det, särskilt på en vardagskväll. Hon hade ingen lust att höra hur någon stökade omkring inne i vindsförrådet intill hennes lägenhet.
Nikolajs ord hade tydligen satt griller i huvudet på henne. Isabella tvingade sig att slappna sv. Hon krängde av sig den tjocka, otympliga dunjackan samtidigt som hon tog sikte på de sista trappstegen. Väl uppe på avsatsen stelnade hon till när hon såg den välbekanta gestalten som stod lutad mot hennes dörr.