Som vanligt hittar jag en tag inne hos Monika som jag glatt lånar/snor…

1. Adaptation Snob: Do you always read the book before you see the movie?
Nej, inte alltid. Det har t.o.m. hänt att jag bara sett filmen, och aldrig läst boken. Då handlar det mest om genrer där jag tror jag mer skulle uppskatta filmatiseringen, eller om jag inte hinner läsa boken innan någon annan i familjen vill se filmen.

2. Format Snob: If you had to choose only one format for the rest of your life – print, electronic, or audio – which would it be?
Fysisk bok. Alltid.

3. Ship Snob: would you date or marry a non-reader?
Nu är jag ju redan gift med en person som också läser mycket. Men grunden är väl att man respekterar varandras intressen, oavsett om man delar de eller inte.

4. Genre Snob: You have to ditch one genre and never read it again, which would it be?
Enkelt. Självhjälpsböcker.

5. Uber Genre Snob: You can only read one genre for the rest of your life, which would it be?
Att jag läser så mycket beror mycket på att jag faktiskt blandar genrer, så det här är svårt. Vet inte om det är en genre men jag skulle säga att det är motsvarande filmens genre ”drama”.

6. Community Snob: Which genre do you think receives the most snobbery from the bookish community?
Svårt eftersom även ”the bookish community” är ganska brett. Vad gäller professionella kritiker och prisnomineringar så känns det som att ju mer komplicerat och gärna utelämnade det är, desto större blir hyllningarna. Genrer som deckare, romance och feelgood göre sig icke besvär…

7. Snobbery Recipient: Have you ever been snubbed for something you’ve been reading or for reading in general?
Nej, egentligen inte. Men det kan väl hända att mängden spänningslitteratur jag läser får en del att höja på ögonbrynen. Eller när jag nu ökat delen romance jag läser.