Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag. Varannan vecka är det Astrid Terese på bloggen Betraktninger som håller i trådarna, och varannan vecka är det Mari på bloggen Flukten fra virkeligheten.

Det har inte blivit så mycket läst den senaste veckan. Det är jobb och på kvällarna har jag sytt på quilten som blev klar sent i går kväll. Idag får den åka med dottern, som varit på tillfälligt besök, hem till henne.

Lördagar brukar jag hinna läsa men i går hade vi fullt upp med att fira sonens artonårsdag i förtid. Vi passade på eftersom vi inte är hemma hela familjen på själva dagen som infaller i morgon. Idag känns det som om det får bli en vilodag. Kanske hinner jag läsa mer i Skuggan bakom dig av Anna Jansson. Det är den andra boken i hennes nya serie som utspelar sig i Örebro med omnejd.

Smakbiten kommer från sid 72

Tårarna rann, men hon behövde inte längre behärska sina känslor. Då ringde plötsligt mobilen. Det kom oväntat. Vem ringde på hennes mobil så här sent en lördagskväll? Alla hon umgicks med befann sig ju här. Sara hittade den gröna knappen och kraxade ett: ”Hallå”.
Ingen svarade. Men någon började nynna tyst. Rösten var förvrängd. Det var en melodi hon vagt kände igen. En gammal folkvisa. Mormor hade sjungit den. Något om en kung som ville skänka gåvor. ”Hallå!” ropade hon. ”Vem är du? Vad är det du vill?”